Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Náročný týden 9.A a 9.B

Náročný týden 9.A a 9.B  

Pondělí 5. 11. Dopoledne vyučování, odpoledne v rámci projektu Velký kamarád  „Cesta za pokladem Bílé paní.“ Stezku vytýčenou svíčkami a ošperkovanou různými zkouškami odvahy si pro prvňáčky museli deváťáci připravovat už týden dopředu…  Malí kamarádi se na ní setkali s různými strašidly, zachraňovali odsouzeného, museli poslepu poznat rozmanité předměty, ochutnat třeba i ocet a ještě spoustu dalších úkolů. Odměnila je za to Bílá paní dárečkem a deváťáci diskotékou, kterou si užili opravu všichni.

Úterý 6. 11. Dopoledne opět vyučování. Odpoledne v půl třetí odjezd do Prahy, směr Národní divadlo. Praha už byla krásně nasvícená a budova divadla je šperk sám o sobě.  Představení Manon Lescaut  se dětem v moderním nastudování  opravdu líbilo a zvlášť holky v první!!!! řadě  si mohly Patrika Děrgela opravdu vychutnat. Prohlédli jsme si i podzemí divadla, základní kameny  a připomněli si něco z historie.

Středa 7. 11. Exkurze do firmy ProNanoTech. Viděli jsme nejenom samotný proces výroby nanovláken, ale i způsoby jejich využití. Deváťáci si mohli sami vyzkoušet, jak náročná je práce s nimi. Byl pro ně přichystán test z chemie a každý si odnesl domů maličkou ampulku, kterou sám vytvořil a která třeba maminkám vylepší jejich pleťový krém. Navíc byly chlebíčky! Paráda!! 

Teď se budeme usilovně učit, ale zanedlouho bude Mikuláš a my už přemýšlíme, jak  ho co nejlépe strávit s našimi kamarády z prvních tříd a co zajímavého  pro ně zase připravíme.

Mgr. J. Hándlová

Komentáře jsou uzavřeny.