Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Pozor! Karanténa 6. B třída

Vážení rodiče, milí žáci,

přikládáme Vám naléhavé sdělení KHS týkající se nařízené karantény pro žáky 6. B třídy. Pro žáky bude organizována distanční výuka, která bude probíhá dle stanoveného rozvrhu – najdete jej ve škole online.

Na základě provedeného epidemiologického šetření z důvodu  prokázaného výskytu koronaviru (COVID-19) v 3. ZŠ Jindřichův Hradec, Jarošovská 746  prosíme předat informaci rodičům dětí  třídy 6. B  této školy.

Dětem třídy 6. B 3. ZŠ Jindřichův Hradec, Jarošovská 746  je od 22. 5. 2021 nařízena karanténa.  

Karanténa potrvá nejméně do 31. 5. 2021 včetně.

Rizikový kontakt  s COVID-19 pozitivní osobou byl naposledy dne 17. 5. 2021.

Prosíme rodiče, aby  u dětí  zajistili odběr na COVID-19 (PCR) v co nejbližším termínu, nejpozději do 31. 5. 2021.

Karanténa a odběr je nařízena u těch dětí, které byly  dne 17. 5. 2021 ve škole a neprodělaly v posledních 90 dnech onemocnění COVID- 19.

Rodiče dětí, kterých se karanténa týká, obdrží SMS s informací o setkání s C+ pacientem a odkazem na sebetrasování. V rámci sebetrasování může rodič vyplnit e-žádanku na odběr PCR. Žádanka jde elektronickou cestou do všech odběrových míst.

Na odběr musí rodiče děti objednat sami.

Dále je nutné kontaktovat příslušného pediatra dítěte a oznámit karanténu dítěte.

Karanténa musí být dodržena v určeném rozsahu i v případě, že PCR test osoby provedený v průběhu karantény je negativní. I dále je nutné, aby rodiče sledovali zdravotní stav dětí (včetně denního měření teploty) po celou dobu karantény a aby v případě příznaků onemocnění dítěte kontaktovali příslušného pediatra.

Odběrová místa jsou v Jindř. Hradci v nemocnici, dále v Č. Budějovicích – u nemocnice.  Podrobné informace k objednání na vyšetření lze nalézt na webových stránkách nemocnice ČB a JH. Bez objednání provádí odběry odběrové místo NEXTCLINICS  u výstaviště v ČB  (po – čt, 8 – 14 hod.).

 MUDr. Lenka Weinerová

 vedoucí protiepid. odd. CK-JH-PT

Komentáře jsou uzavřeny.