Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Atletické klání Pohár rozhlasu 2022

Soutěžní sezona základních škol vrcholí  a naše škola je jako vždy u toho. Ve středu 4.5. 2022 se vybraní žáci naší školy zúčastnili atletického klání, kde prokazovali své atletické dovednosti a utkali se s atlety z dalších osmi  základních škol v rámci okresu.

A rozhodně je co oslavovat. Všichni zvládli vše,   co se po nich chtělo na jedničku.  Někteří i  na jedničku s hvězdičkou, když vyhráli suverénně celou disciplínu. Mezi takové borce patřil Cedric Oupoh, který skočil neuvěřitelně vysoko do výšky a všechny soupeře překonal o desítky centimetrů. O několik metrů zase přehodil  koulí ostatní závodníky Filip Blažek a Ondřej Novák nedal nikomu šanci v písku na skoku dalekém. Korunu tomu dal Matěj Fiedler, když v úžasném finiši zvítězil v běhu na trati 1500m.

I ostatní kluci z této kategorie zafungovali skvěle (Cyril Blažek, Jakub Statečný, Matyáš Gabriška, Ondřej Müller).  Všichni dohromady  v celkovém pořadí obsadili 1. místo

Velké překvapení nastalo i mezi staršími žákyněmi, které svými vyrovnanými výkony dokázaly rovněž vyhrát. I zde byly dílčí úspěchy – Veronika Řepová skončila na 2. místě v běhu na 800m  a spolu s Adélou Přibylovou nasbíraly  mnoho bodů ve skoku vysokém. Skvěle je doplňovaly a spousty cenných bodů přidaly Magdalena Krejčí, Aneta Hrnečková, Michaela Fučíková, Daniela Filipová, Nikola Lacinová,  Zoe Petrová, Anna Hulíková)

Obě  vítězné kategorie postupují do krajského kola, které se bude konat v Táboře

Ale šikulky máme i mezi mladšími dětmi. Hoši mladší svými výkony dokázali, že své starší spolužáky budou chtít následovat. Matěj Petrák dokonce chvilku šlapal na paty i Cedricovi J. Kluci skvěle běželi, házeli , skákali a bylo z toho 3. bronzové místo. A kdo naši školu takhle skvěle v kategorii mladších žáků reprezentoval? Vítězslav Mácha, Jakub Mertl, Adam Čekal, Adam O´Brien a Ondřej Šteflíček.

 Nesmíme opomenout  ani mladší žákyně . Na takových závodech byla většina z nich poprvé a některé disciplíny nikdy předtím nezkusily. I ony předvedly skvělé výkony, fandily si , pomáhaly si a nechaly na dráze naprosto všechno. Zasluhují velké poděkování za obrovské  nasazení, které jim nakonec přineslo 6. místo. Výborně nás v této kategorii reprezentovaly Barbora Dvořáková, Anna Holická, Michaela Turečková, Marie Beranová, Barbora Kúdelková, Barbora Svobodová, Nelly Sliacká, Monika Štíchová.

Petra Petrů

Komentáře jsou uzavřeny.