Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Okresní závod v přespolním běhu

Prvním prověřením sportovní zdatnosti našich nejlepších vytrvalců byl přespolní běh, který se konal ve středu 5.10. v parku pod GVN. Závodilo se v družstvech čtyř kategorií, a to mladší žákyně, mladší žáci (6.-7. roč.), starší žákyně, starší žáci (8.-9.roč.).

Již počasí, které nám přálo, bylo prvním krůčkem k úspěchu a též zárukou kvalitní konkurence. Na startu každé kategorii bylo připraveno 12 družstev ze základních škol z celého okresu. Děvčata musela překonat trať dlouhou 1500 m, mladší chlapci 2 km a starší dokonce 3 kilometrovou trať.

Všichni bojovali o co nejlepší pořadí ve své kategorii, aby svým výsledkem co nejvíce pomohli družstvu.

Děkujeme všem zúčastněným za houževnatý výkon, snahu a obětavost, kterou předvedli.

Závodnicím starších žákyň chyběla „papírově“ nejrychlejší závodnice, přesto bojovaly o co nejlepší umístění a skončily na 8.místě. Složení družstva: Anna Hulíková a Daniela Filipová 9.B, Barbora Dvořáková 8.A, Michaela Ištvániková 7.A.

Družstvo našich starších žáků skončilo těsně pod stupni vítězů, a to na čtvrtém místě za ZŠ Slavonice. Složení družstva: Rostislav Krhánek 9.B, který v jednotlivcích obsadil 3.místo!!!!, Ondřej Müller 9.A, Antonín Jelínek 8.A, Kryštof Fical a Vítězslav Mácha 8.B. V této kategorii zvítězila VI.ZŠ JH, druzí byli vytrvalci z NV.

Největší úspěch nám „zaběhly“ mladší žákyně, které získaly 1. místo. Družstvo závodilo ve složení: Lucie Bicková a Nela Fertálová 6.B, Monika Štíchová 7.A, Nelly Sliacká a Barbora Svobodová 7.B. Druhé místo obsadila IV. ZŠ JH a na třetím skončila ZŠ a MŠ N.Bystřice.

Také mladší žáci vystoupili na stupně vítězů a svými vynikajícími výkony obsadili 2.místo. Složení družstva: Vojtěch Blažek a Tomáš Petrů 6.B, Jakub Krhánek 7.B, Jiří Potužák a Matěj Petrák 7.A.

Družstvo mladších žáků a žákyň postupuje do krajského kola, které se bude konat ve čtvrtek 13.10.

Komentáře jsou uzavřeny.