Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

4.B – Preventivní beseda s policistkou

V úterý  15. listopadu jsme v naší třídě přivítali tiskovou mluvčí PČR, územního odboru J.Hradec, prap. Věru Mžikovou. Policistka děti při preventivní besedě seznámila s různými úskalími a dopravními  situacemi, se kterými se mohou v rámci běžného života setkat a to nejen v silničním provozu.

Děti se dozvěděly jak správně a bezpečně užívat cyklistickou helmu. Jakou povinnou výbavu musí mít jízdní kolo či jak jsou důležité reflexní prvky, zejména za snížené viditelnosti. Společně s policistkou děti pohovořily o bezpečném chování nejen jako účastníci silničního provozu, ale i o vlastní bezpečnosti v každodenním životě.   

V závěru besedy si každý žáček vyzkoušel „ opilecké brýle“, které simulují požití alkoholu, rozostřují vidění a ovlivňují správnou koordinaci pohybu. Všichni školáci pak společně zjistili, že „simulované požití alkoholu“ silně ovlivňuje jejich koordinaci a reakci, kdy jen těžko odhadnou vzdálenost a mají problém s udržením rovnováhy.

Preventivní beseda pro nás byla velmi přínosná a proto se budeme všichni těšit na další setkání s tiskovou mluvčí policie.     

Mgr. Hana Bílková Millerová se třídou 4.B

Komentáře jsou uzavřeny.