Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Vánoční workshop 4.B – Namaluj si svůj betlém

Ve čtvrtek 1. prosince, v rámci programu vánoční dílničky, jsme vyzkoušeli naši zručnost a nápaditost při tvorbě vlastního betlému, a to v rámci vánočního workshopu, který uspořádalo jindřichohradecké muzeum.  

Děti si pod vedením paní Ing. Machartové vyrobily vlastní barvy z přírodních zdrojů podle starých středověkých receptur. Pomocí hmoždířů a sítek si připravily barevný pigment z hlín a uhlíků. Pigmenty pak následně použily na výrobu temperových barev z vaječných žloutků. Ozbrojeni vlastnoručně vyrobenými barvami se školáci pustili do samotného malování figurek postaviček, zvířat a historických domů inspirovaných městskou architekturou.

Betlém vyrobený společným úsilím 23 spolužáků naší třídy jsme společně nainstalovali a vyzdobili v křížové chodbě minoritského kláštera.  Zde bude k vidění po celý zbytek adventu. Rodiče a prarodiče, neváhejte a přijďte se podívat!

Za naši urputnou práci jsme se odměnili dětským vánočním punčem, horkou čokoládou a někteří i trdelníkem na náměstí Míru, kde nás okouzlil krásně nazdobený vánoční strom města Jindřichova Hradce.

Třídní učitelka Hana Bílková Millerová a Mgr. Stanislava Urmanová se třídou 4.B

Komentáře jsou uzavřeny.