Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Preventivní beseda na téma sociálně patologické jevy

Ve středu dne 14. prosince proběhla v obou sedmých třídách, v rámci výchovy k občanství, preventivní beseda zaměřená na sociálně patologické jevy. Pan Ing. Karel WINTER, probační úředník ze střediska Probační a mediační služby J. Hradec, seznámil žáky s úskalími konzumace alkoholu i drog. Pohovořil o skutečných případech z Jindřichohradecka, které osobně v rámci své pracovní kompetence  řešil či nyní řeší. A to v souvislosti s  pácháním trestné činnosti dětí i  o výchovných opatřeních,  která mohou být soudem nezletilcům, tedy osobám mladším 15 let uložena, při páchání činu jinak trestného.

Dále se zaměřil na problematiku fotografování a natáčení mobilním telefonem bez souhlasu osoby, která se na snímku nachází. V závěru žáky upozornil na stále se rozšiřující problematiku sextingu u nezletilých, včetně přeposílání „ choulostivého“ obsahu dalším osobám i o rozsahu sankcí, které za spáchání skutku hrozí.

V lednu proběhly poutavé besedy také v osmých a devátých třídách.

Preventivní beseda byla pro žáky velmi poučná. Někteří školáci nad nově získanými informacemi opravdu přemýšleli a kladli přednášejícímu četné dotazy.

Mgr. Hana Bílková Millerová

Komentáře jsou uzavřeny.