Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

4.B Kdo hledá najde…KNIHU aneb velké detektivní pátrání v knihovně!

Ve čtvrtek 2. února jsme navštívili městskou knihovnu, abychom prověřili své znalosti z českého jazyka a čtení. Přivítala nás paní knihovnice Lucie Priclová z dětského oddělení. Žáci hned v úvodu besedy dostali úkol seřadit se podle svého příjmení v abecedě. Chvilku nám to trvalo, jelikož od písmene „M“ začínalo příjmení hned čtyřem spolužákům, ale „živého hada“ o 22 článcích jsme utvořili zcela bezchybně!

Z úst paní knihovnice se žáci dozvěděli, kolik knih mají v dětském oddělení. Všichni byli v úžasu, když uslyšeli 17 779 knih. Ty zde řadí právě podle abecedy a příjmení autorů.

Poté vypuklo velké detektivní pátrání. Každý žák hledal z různých knižních titulů umístěných na koberci tu správnou knihu pro sebe, která ho na první pohled zaujala. Následně se všichni začetli. Když časový limit vypršel, každý školák měl říci, proč si vybral právě tu knihu, kterou drží v ruce. A zde jsou odpovědi několika žáků…

Deniska: „ Mám knihu s vtipy pro děti. Nikdy jsem vtipy nečetla a chtěla jsem to zkusit. Kniha se mi líbí“.
Julda: „ Vybral jsem si knihu Kapitán Bombarďák“, baví mě komiks“.
Lucka: „ Zaujala mě obálka knihy. Je tam roztomilý králíček“.
Tadeáš: „ Mám knihu Detektiv Prdelka. Má roztomilou prdelku na obálce a ta se mi líbí“.


Při besedě si žáci rozšířili obzory a „ vypátrali“ i knižní tituly, které by je na první pohled nezaujaly. S paní knihovnicí Priclovou se nám krásně povídalo. Získali jsme nové informace nejen o knihách a čas nám rychle utekl. Proto jsme se rozhodli, že se do knihovny opět společně vypravíme ve středu 5. dubna. A jaké bude téma? No přece tradice – VELIKONOCE.
Třídní učitelka Hana Bílková Millerová

Komentáře jsou uzavřeny.