Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

6.B – Kyberšikana a úskalí sociálních sítí – preventivní beseda s tiskovou mluvčí PČR

V pondělí 27. února proběhla v šesté třídě, v rámci výchovy k občanství, preventivní beseda zaměřená na sociálně patologické jevy. Tisková mluvčí PČR, Územního odboru J.Hradec, prap. Věra Mžiková seznámila žáky s možnými riziky, se kterými se mohou setkat při užívání sociálních sítích, s kyberšikanou, ale i s nebezpečím užívání drog. Pohovořila o skutečných případech, které se udály nejen na Jindřichohradecku, ale i napříč celé České republiky. Žáky poučila o tom, jak se zachovat, pokud by se stali obětí kyberšikany či kybergroomingu.
Školáky upozornila na velmi rizikovou problematiku sextingu právě u nezletilých, včetně přeposílání „ choulostivého“ obsahu dalším osobám prostřednictvím mobilních telefonů nebo právě přes sociální sítě. Policistka žákům vysvětlila, jak se zachovat a na koho či kam se obrátit, pokud by se stali obětí výše uvedených sociálně patologických jevů. Dětem zdůraznila jak se bezpečně chovat ve virtuálním prostředí.
V závěru besedy žákům tisková mluvčí PČR přiblížila, jak funguje v praxi použití testeru na omamné a psychotropní láky DrugWipe 5S. Žáci měli možnost si tento tester osobně prohlédnout. Četné dotazy, které žáci policistce kladli, svědčili o tom, že beseda byla pro školáky zajímavá i poučná.

Za žáky třídy 6.A zavítá tisková mluvčí policie dne 3. května.
Mgr. Hana Bílková Millerová

Komentáře jsou uzavřeny.