Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Den vody 2023

Dne 22. 3. proběhl na naší škole Den vody. Jednotlivé třídy tento den prožily různě.

1. A + B trávily čas ve škole. Paní učitelky si pro žáky připravily pracovní listy na téma voda, žáci zhlédli výchovný pořad Kapička vody a vyrobili si žabku z papíru.

2.A + B se vydaly k Hamerskému potoku s pracovními listy, kam žáci zaznamenávali svoje poznatky.

3.A si téma voda zapojila do českého jazyka a do matematiky, pak se přesunula do parku pod gymnáziem a tam žáci plnili různé úkoly na téma voda.

3.B si první hodinu povídala o vodě a pak vyrazila na vycházku k významným vodním prvkům v krajině Jindřichova Hradce (Hamerský potok, Vajgar, Nežárka).

4.A si Den vody užije ve Vodním domě Hulice.

4.B vyrazila k řece Nežárce, kde žáci pozorovali typické mokřadní rostliny a živočichy vázané na vodu.

5.A + B se zaměřily na vodstvo Jindřichova Hradce. Také navštívily významné vodní prvky v krajině (Hamerský potok, Vajgar, Nežárka)

6.A + B se vydaly na exkurzi do Střední rybářské školy Vodňany, kde žáci absolvovali výukový program k tématu voda a navštívili Rybářské muzeum.

7.A + B si naplánovaly exkurzi do Krokodýlí ZOO Protivín. Zde žáci byli rozděleni do dvou skupin a zúčastnili se výukové prohlídky. Zpětná vazba byla vyplnění pracovních listů, které žáci zvládli s přehledem vypracovat.

8.A + B měly objednanou exkurzi ve Vodním domě Hulicích a také žáci navštívili vodní nádrž na řece Želivce. Program se odehrával ve vnitřní, ale i venkovní expozici.

Žáci 9.A + B navštívili čističku odpadních vod v Jindřichově Hradci, kde pro ně byla připravena velice zajímavá prohlídka s odborným výkladem.

To byl Den vody na naší škole.

Přehled zpracovala Mgr. Petra Adamcová, koordinátor EVVO

ZOO Protivín

Rybářské muzeum Třeboň

Vodní dům Hulice

Komentáře jsou uzavřeny.