Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

4. A, 4. B – Exkurze – Vodní dům a Včelí svět

V úterý 28. března žákyně a žáci obou čtvrtých tříd vyrazili společně na exkurzi  do obce Hulice, kde prověřili své znalosti z přírodovědy  i z vlastivědy.  Ve „ Vodním domě“ jsme shlédli interaktivní program pod názvem „Trampoty bolena Bolka“. Žáci aktivně odpovídali na dotazy kladené paní Bárou. Vzájemně spolupracovali i soutěžili mezi sebou a také krmili raky. V závěru naučného programu měli možnost „ vyřádit se  v naučné   expozici i podívat se na místní rybníček. I přesto, že větrné a chladné počasí venku nám příliš nepřálo, někteří neváhali a uchváceni hrou s vodními prvky se během chvíle proměnili v  mokré vodníky.

Ve Včelím světě jsme se v programu „Život pilných včel“ dozvěděli o krátkém životě  včel a  trubců,  o jejich hierarchii v úlu i o životě a poslání včelí královny. Žáci pracovali také ve skupinách, kdy na pracovní listy zaznamenávali své odpovědi na otázky týkající se včel.  Prošli jsme simulovanými plástvemi medu jako v úlu, poslouchali hukot včel. Shlédli a povídali si o  různých typech medometů, výbavě včelaře i jeho ošacení  včetně kukly.  V krátkém filmu jsme viděli jak se včely rojí ve městě  i jak žijí včely divoké. Každý školák si sám vyrobil svíčku ze včelího vosku. 

V závěru si děti zakoupily suvenýry i produkty z medu a spokojeně usedly do autobusu s očekáváním pozdního obědu v McDonaldu. Naše exkurze se žákům velmi líbila a už se těší na další prověření svých znalostí ….

Kdy a kam pojedeme tentokrát? No přeci 20. dubna do Brna. Technické muzeum a Moravské zemské muzeum s pavilonem Antropos  si přeci nemůžeme nechat ujít!

Třídní učitelé Hana Bílková Millerová a Josef Vichr

Komentáře jsou uzavřeny.