Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

4.A, 4.B – Exkurze  Brno –  Za poznáním do dvou muzeí

Dne 20. dubna  žáci obou  čtvrtých tříd společně  vyrazili na exkurzi do moravské metropole Brna, kde si školáci prověřili své znalosti a to nejen z vlastivědy. 

Nejprve jsme navštívili „Technické muzeum“ a shlédli 17 stálých expozic. Společně s lektorem žáci prošli uličku řemesel a  aktivně se zúčastnili výstavy Lidé odvedle – neobvyklý výlet do světa lidí s hendikepem”. Měli jsme možnost podívat se na tuto jedinečnou interaktivní výstavu. Vydali se na poučný výlet, na kterém jsme nahlédli do světa nevidomých, zaposlouchali se do světa neslyšících a vyzkoušeli si cestovat stejně jako lidé s tělesným hendikepem. Jednoduché to pro nás ale vůbec nebylo….  Prohlídku jsme završili v technické herně a čas zde velmi rychle utekl.

Poté nás přivítalo „ Moravské zemské muzeum“ a stálá expozice pavilonu Antropos.  Pan lektor pohovořil o nejstarších dějinách osídlení Moravy i celého evropského kontinentu. Zde jsme se seznámili s nejstarší historií lidstva, vznikem a vývojem člověka i počátky umění a kultury. Rozšířili si tak znalosti učiva, které jsme již probírali ve škole. Zhlédli rekonstrukci mamuta a společně jsme se s tímto velikánem nezapomněli vyfotit.

To už nám všem kručelo v břiše a zastávka v Mc Donaldu při zpáteční cestě domů přišla všem účastníkům cesty za poznáním vhod.  Už nyní se těšíme na exkurzi 10. května, kdy společně se zaměstnanci Lesů ČR prověříme na Jemčině své znalosti z přírodopisu pod názvem Lesní pedagogika.

Třídní učitelé Hana Bílková Millerová a Josef Vichr

Komentáře jsou uzavřeny.