Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Školní vánoční stromeček v Muzeu fotografie

V úterý 21. 11. 2023 proběhlo již tradiční zdobení školního vánočního stromečku v Muzeu fotografie a moderních obrazových médií.  Výstava vánočních stromečků probíhá každoročně a v přízemních ambitech muzea je volně k vidění zhruba dvacítka stromečků, které ozdobily děti z mateřských a základních škol jindřichohradeckého regionu vlastnoručně vyrobenými ozdobami. 

            Na letošní vánoční stromeček vznikla nová kolekce ozdob, vyrobených z perliček, stříbrných, zlatých, akrylových a rokajlových korálků. Pod rukama 25 dětí ze čtvrtých a pátých ročníků, které navštěvují kroužek Tvoření z korálků, vznikla téměř stovka ozdob. Menší ozdoby tvořily děti samostatně, se složitějšími pomáhala vedoucí kroužku Tvoření z korálků a vychovatelky školní družiny.  Vánoční stromeček tak letos zdobí šněhuláčci, hvězdičky a andělíčci z korálků. Na špici stromečku je umístěný trojrozměrný anděl.

            Letošní zdobení vánočních stromečků bylo pro naši školu výjimečné. Součástí akce byla také dílnička, při které děti předvedly, jak takové vánoční ozdoby z korálků vznikají a na místě tvořily andělíčky z perliček. Jejich tvorbu a také vlastní zdobení našeho stromečku pak natáčela Jihočeská televize.

            Akce se velice podařila a všechny rodiče našich žáků zveme na tuto krásnou výstavu. Její otevření pro veřejnost proběhne v sobotu 9. 12. 2023, tedy v termínu, kdy se ve městě konají Vánoční trhy, aby návštěvníci trhů měli možnost navštívit i výstavu stromečků. Výstava bude v muzeu otevřená do konce měsíce prosince, aby ji mohlo zhlédnout co nejvíce návštěvníků. Šikovnost, vkus a výtvarné cítění dětí mohou návštěvníci ocenit a využít možnosti hlasování o nejkrásnější stromek výstavy. Hlasovací lístky budou k dispozici na místě.

Komentáře jsou uzavřeny.