Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

9.A Řidičský průkaz od 17 let a prevence v dopravě

Dne 5. února se žáci třídy 9. A zúčastnili preventivní besedy s policisty dopravního inspektorátu J. Hradec. Muži zákona seznámili deváťáky s různými úskalími v silničním provozu jako je např. konzumace alkoholu či drog a to nejen za volantem. Dále pohovořili o sankcích, které mladistvé osoby postihnou za porušení zákona o silničním provozu i o jejich vymahatelnosti.   

Dopravní policisté zaměřili svoji besedu také na možnost získání řidičského oprávnění pro skupinu B již od věku 17-ti let. Žáci se tak z úst mužů zákona dozvěděli, že pokud chce žadatel získat řidičské oprávnění v režimu L17 musí absolvovat standardní výuku a výcvik v autoškole, stejně jako jakýkoliv jiný žadatel. Avšak závěrečné zkoušky složí již v 17- ti letech. Mladý řidič ve věku do 18 let smí pak řídit motorové vozidlo skupiny B pouze za přítomnosti konkrétního zkušeného řidiče, který je zapsán v registru řidičů jako jeho mentor.

Školáci měli rovněž možnost vyzkoušet si jak funguje testr na alkohol či drogy, shlédli také ruční laserový radar, který je postrachem všech řidičů porušujících zákon.  Stejná preventivní beseda čeká žáky 9. B dne 19. února.

Na základě získaných informací od dopravních policistů budou naši žáci v případě potřeby umět vyhodnotit možná rizika nejen v dopravě a tudíž  se v budoucnu neocitnou na hraně zákona.

Mgr. Bc. Hana Bílková Millerová

Komentáře jsou uzavřeny.