Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Plavecké závody 1. stupeň

V úterý 19. 3. se naši žáci a žákyně z 1. stupně zúčastnili plaveckých závodů.

Po příchodu do hradeckého bazénu jsme vymysleli společný pokřik, kterým jsme potvrdili účast školy na slavnostním zahájení závodu. Síly si poměřilo 180 závodníků ze škol celého okresu. Závodilo se  ve dvou kategoriích, amatérské a sportovní, po ročnících od 1. až po 5. třídu a na trati 25 a 50 m.

Svou bojovností a vzájemnou podporou se našim plavcům podařilo „ vyplavat“ neskutečných 13 medailí. Na nejvyšší stupínek vystoupili a zlatou medaili získalo 5plavců:

Ema Markalousová ze 5. B, Nela Michalisková a Ondřej Wegsmied ze 3. B, Vendula Dvořáková ze 3. A a Maxim Perevoščikov z 1. A

Stříbro vybojovaltaké 5 plavců:

Andrea Dvořáková z 5. A, Jan Dvořák ze 4. B, Jasmína Charvátová ze 2. A, Terezka Kopecká z 1. A a Aneta Hronzová z 1. B

Bronzové medaile vybojovali 3 plavci:

Vojtěch Kopecký a Anežka Soldánová  z 5. B a Marian Kučera z 5. A

Na závěr sportovního dopoledne se plavala štafeta škol, jejíž účastníky jsme poskládali během závodu z těch nejrychlejších , aby ukázali svoji kvalitu, a to se povedlo. Závodníci ve složení: Andrea Dvořáková, Ema Markalousová, Vojta Kopecký, Tomáš Procházka, Anežka Soldánová, Marian Kučera, Jan Dvořák a Nela Michalisková vybojovali krásné druhé místo, a obdrželi pohár.

Všichni účastníci plaveckých závodů svým umístěním bodově přispěli do celkového pořadí škol. Takže děkujeme i ostatním plavcům: Antonínu Soldánovi z 1. A,  Adélce Trpákové, Nele Škardové, Tomáši Plucarovi a  Šimonu Kaškovi z 2. A, Janu Šímovi z 3. A, Petrovi Kopeckému ze 3. B, Anežce Plucarové a Elence Čapkové ze 4. A a Tomáši Procházkovi z 5. A, kteří společně s medailisty vybojovali v amatérské kategorii 1. místo v pořadí škol a získali tak ten nejhodnotnější a největší pohár pro naši školu. Gratulujeme a děkujeme všem za vzornou a úspěšnou reprezentaci naší školy.

Komentáře jsou uzavřeny.