Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Den vody 8. A a 8. B

Naše škola se již tradičně vydává po stopách různých míst spojených s vodou, a to právě na světový den vody 22. března, který se slaví od roku 1993.

Třídy 8.A a a 8.B se vydaly do nedaleké, malebné Třeboně. Právě Třeboň je skvělým výběrem pro oslavu dne vody, jelikož její rybniční soustava je jediná svého druhu na světě, zahrnuje více než 500 rybníků.

Nicméně, naši osmáci si procházku kolem Světa nechali na jindy a navštívili hned dvě zajímavé instituce. První zastávkou bylo vědecké pracoviště. Mikrobiologický ústav AV ČR byl pro naše žáky zajímavým vhledem do světa vědy a laboratoří. Samotný ústav se nachází v krásném prostředí Opatovického mlýna. Žáci měli možnost spatřit část laboratoří a dozvěděli se, co se může skrývat pod pokličkou vědecké práce.

Druhou zastávkou byla střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína. Žáci osmých tříd se za rok touto dobu budou hlásit na střední školy, proto tato návštěva mohla některým pomoci s výběrem. Pan zástupce ředitele nás provedl po celém areálu školy, včetně samotných moderních prostor. Poté, co se žáci dozvěděli vše o výuce a učebních programech, přišla na řadu přednáška na téma povodně, jejich možná řešení, vznik a příčiny.

Už teď se těšíme, co nového nám přinese Den vody příští rok, a jaká zajímavá místa budeme moci navštívit.

Komentáře jsou uzavřeny.