Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Pohár rozhlasu 2024

V úterý 14.5. se na atletickém stadionu na sídl. Vajgar konal již tradiční atletický závod Pohár rozhlasu. Akce se zúčastnilo všech 6 základních škol z JH, dále škola z N. Včelnice, N. Bystřice, Slavonic a Kunžaku. Konkurence byla tedy obrovská.   

Naši sportovci se však ničeho nezalekli a předvedli leckdy až neuvěřitelné výkony, které v celkovém součtu znamenaly umístění naší školy na medailových příčkách.  

Dívky mladší nenašly přemožitele prakticky v žádné disciplíně a vyhrály, co se dalo – celkově obsadily jasné 1. místo a postupují do kraje. Je třeba zmínit individuální úspěchy: 

Lucie Bicková  –   celkové 1. místo ve sprintu a skoku dalekém, Terezie Zíková 1. místo ve skoku vysokém, hned za ní skončila Nikola Bínková, Alexandra Kolaříková 1. místo v hodu kriketovým míčkem. 

Družstvo mladších žákyň dále skvěle reprezentovaly Emílie Michalová, Tereza Křížová, Tereza Holická, Mia Chytrová. 

Ani hoši mladší nezůstali pozadu. Celkově obsadili skvělé 2. místo. Družstvo soutěžilo ve složení: David Toral, Tomáš Bínek, Dominik Smrt, Tomáš Petrů, Václav Matoušek, Daniel  Šteflíček, Vojtěch Blažek a Adam Sláma.  Poslední jmenovaný Adam Sláma obsadil 2. místo v hodu kriketovým míčkem a Vojtěch Blažek rovněž vybojoval stříbro ve vytrvalostním závodě. 

U stříbrných medailí ještě zůstaneme.  Na krk si je pověsili i hoši starší a zasluhují rovněž velké poděkování. Školu reprezentovali: Adam Čekal, Jan Beran, Jakub Mertl, Ondřej Šteflíček, Jiří Potužák, Filip Mastík, Vojtěch Jeřábek, Josef Hogaj, Vítězslav Mácha, Jakub Krhánek.  

I v této kategorii jsme měli ceněné individuální umístění. Jakub Mertl zcela ovládl vrh koulí a skok daleký, Filip Mastík výkonem 170 cm vyhrál skok vysoký. 

Velké díky a potlesk zasluhují i děvčata z 8. a9. ročníků, na medaile sice nakonec nedosáhly, ale do všech disciplín šly s velkým nasazením a odhodláním.  

Družstvo tvořily: Anna Holická. Barbora Dvořáková, Michaela Turečková, Andrea Dvorská, Šárka Pocarová, Monika Štíchová, Barbora Svobodová, Nelly Sliacká.  

Ještě jednou všem děkujeme za reprezentaci školy a budeme se těšit na další úspěchy. 

Petra Petrů 

Komentáře jsou uzavřeny.