Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

5. A, 5. B – Exkurze Praha – Botanická zahrada

Dne 15. května žáci obou pátých tříd společně vyrazili na exkurzi do Prahy, kde si prověřili své znalosti z vlastivědy i z přírodovědy. 

Naše školní výprava za poznáním započala vyplutím lodi z Rašínova nábřeží. V průběhu plavby, která trvala 75 minut, jsme z lodní paluby viděli Národní divadlo, Pražský hrad, Karlův most či Tančící dům a jiné pražské dominanty.

Po zakotvení lodi na Císařském ostrově jsme přešli most přes řeku Vltavu a již nás v kopcovitém terénu přivítala botanická zahrada. Společně s průvodkyněmi, které si pro nás připravily velmi zajímavou komentovanou prohlídku pod názvem “podivuhodné rostliny” se žáci dozvěděli mnoho zajímavostí o zde pěstovaných rostlinách i stromech, které pochází z různých částí světa. Za větrného počasí páťáci prošli botanickou zahradou až k tropickému skleníku Fata Morgana, který právě v měsíci květnu láká návštěvníky na bohatou expozici různobarevných motýlů.

Žáci utvořili tři skupiny. Své batohy a oblečení zanechali u šaten a postupně společně s průvodci vstoupili do motýlího světa. Ihned nás ohromila veliká vlhkost vzduchu a neskutečné teplo. Motýli létali nad našimi hlavami, sedali nejen na květiny či na svá “ krmítka”, ale při troše štěstí i na nás. Byl to krásný a neopakovatelný zážitek. Poté jsme zhlédli jezírko plné rozmanitých ryb a nezbývalo, než se rozloučit.

Naši exkurzi jsme završili v restauraci poblíž tropického skleníku Fata Morgana, kde se každý žáček po zásluze odměnil nějakou tou dobrotou. Počasí nám přálo a cesta z Prahy na jih rychle ubíhala.

Už se těšíme na náš závěrečný školní výlet, který se uskuteční 13. června. A kam máme namířeno? Do Moravského krasu, shlédnout propast Macochu z výšky dolů a vypravit se lodičkami po podzemní řece Punkvě.

Třídní učitelé Hana Bílková Millerová a Josef Vichr

Komentáře jsou uzavřeny.